Numerology Store    Download  Video    Forum


Go Back   Five12.net -- Online Forum for the Numerology Music Sequencer > Numerology > General Questions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-12-2011, 03:51 AM
M.A.N.U. M.A.N.U. is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Rennes
Posts: 53
Default I'm trying to finish a Stack. But how ?

I'm into a thing : I need to modulate Hardsyncs of 8 modulation sequencers.

I would want to do this with one control ; the cool thing would be to have a button box with absolute values (4,8,16,32, or even 7, 5, 3) to sequence complex modulation cycles with simple controls.

I'm trying to do this since a couple of hours, and I tried everything I could ; I don't know how to deal with this idea.

The perfect thing would be that if you want a value of 12, you enter this value and Hardsyncs will synchronize on the same value.

I want this simple, I don't want to have to manually change 8 Hardsyncs if I want to change the cycle's length.

Any idea ?
__________________
Good judgement comes from experience. Experience comes from bad judgement.

-- Jim Horning
Reply With Quote
  #2  
Old 01-12-2011, 04:19 AM
jue's Avatar
jue jue is offline
Numerologist
 
Join Date: Nov 2008
Location: european outback
Posts: 649
Default button box with absolute values

Hello,

will try later for you this afternoon...

best
jue
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 01-12-2011, 04:34 AM
lut lei's Avatar
lut lei lut lei is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 102
Default

Hi M.A.N.U

As you suggest yourself, couldn`t you just output each of the buttonbox cv-values to a scale&offset module. Set scale so it will generate the correct number, and feed the ParamMod with the result. Set each of the buttons to BtnMode 'radio A', and you will have 8 different hardsync settings. Not what you`re after?

attached a stack to show a possible solution
Attached Files
File Type: zip buttonbox_hardsync.nstk.zip (6.1 KB, 6 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-12-2011, 04:39 AM
M.A.N.U. M.A.N.U. is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Rennes
Posts: 53
Default

I finally made it with a fader and some SignalProc. But I don't like it.

Your solution is so awesome ! I tried to do it this way but I think I was missing something. I'll finish my stack just like that because of you.

Big thanks !
__________________
Good judgement comes from experience. Experience comes from bad judgement.

-- Jim Horning
Reply With Quote
  #5  
Old 01-12-2011, 06:34 AM
jue's Avatar
jue jue is offline
Numerologist
 
Join Date: Nov 2008
Location: european outback
Posts: 649
Default

Hello,

sorry to be so late but, first I had to take care of the fire and some real hot tea here in the european outback. Its very cold here!

But here is something from me:
I like the multiplication with zero as you see.

Made a project to show how to make FaderBox values selctable by a ButtonBox.
To get the right values I had to add 1 at the Scale & Offset that the right value goes to the ModulationSeqs via the ParamMods .
Zero means none, 1 means 1 Beat and so on.

The multiplication with zero could be used as some kind of switch.
Value from the FaderBox is multiplicated by one or zero belonging the button is pressed or not.

best
jue
Attached Files
File Type: zip Variable Button Values.nmp.zip (14.4 KB, 5 views)
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 01-12-2011, 07:09 AM
M.A.N.U. M.A.N.U. is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Rennes
Posts: 53
Default

Hmm... It seems to be very interesting ! I'll check this asap
__________________
Good judgement comes from experience. Experience comes from bad judgement.

-- Jim Horning
Reply With Quote
  #7  
Old 01-12-2011, 12:08 PM
lut lei's Avatar
lut lei lut lei is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 102
Default

Glad you made it work M.A.N.U.

Cool trick there, Jue, - multiplication with 0
Reply With Quote
  #8  
Old 01-12-2011, 01:54 PM
M.A.N.U. M.A.N.U. is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Rennes
Posts: 53
Default

Wow.

Quote:
To get the right values I had to add 1 at the Scale & Offset that the right value goes to the ModulationSeqs via the ParamMods .
Zero means none, 1 means 1 Beat and so on.
Brilliant. I think I'll try to put this in my stack. The only inconvenience is that it's a really big stack ! I think I can begin to think about two stacks.

Thanks ! You guys are Numerology gurus.
__________________
Good judgement comes from experience. Experience comes from bad judgement.

-- Jim Horning
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 10:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.