Numerology Store    Download  Video    Forum


Go Back   Five12.net -- Online Forum for the Numerology Music Sequencer > Numerology > General Questions

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 03-28-2011, 06:34 PM
sean sean is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 21
Default

expert sleepers do a free latency fixer plug that might help
Reply With Quote
  #22  
Old 05-11-2011, 08:16 PM
sean sean is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 21
Default

any tips on getting the au playlist to sync properly in logic 8?

works perfectly in normal mode, but playlists are completely broken it would appear
Reply With Quote
  #23  
Old 05-11-2011, 08:27 PM
sean sean is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 21
Default

ok this is weird

i have a 16 bar playlist loop set up consisting of 5 presets

preset 1 plays 7 bars
preset 2 plays 1 bar
preset 3 plays 6 bars
preset 4 plays 1 bar
preset 5 plays 1 bar

the loop is completely out of sync for the first 7 bars (preset 1) then locks back in at preset 2

i'm using a drum seq and a drum synth in logic 8

any ideas?
Reply With Quote
  #24  
Old 05-11-2011, 08:42 PM
sean sean is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 21
Default

seems like preset 1 will always play out of sync no matter how many bars it's set to play

what am i doing wrong here?
Reply With Quote
  #25  
Old 05-11-2011, 08:58 PM
jim jim is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 4,470
Default

I will have to see the stack to see what is going on. Export the stack into the stack library, then email it to me (jim (at) five12 (dot) com)-- the exported stack will be in <your home dir>/Library/Application Support/Five12/Numerology/StackLibrary.

Thanks,
Jim
Reply With Quote
  #26  
Old 05-11-2011, 09:45 PM
sean sean is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 21
Default

hey thanks a lot, sent! really appreciate the time and effort you put into customer service!
Reply With Quote
  #27  
Old 05-12-2011, 01:29 AM
sean sean is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 21
Default

more strangeness: when i reopen my project, occasionally the playlist loop will get stuck on certain presets, stutter, and randomly playback presets in the wrong order. only way i can fix it is by closing and reopening the project and hoping for the best

also, sometimes the playlist won't play in sequence at all until i actually bring the Num AU up and click on the preset tab

anybody else having similar issues?
Reply With Quote
  #28  
Old 05-12-2011, 03:28 AM
sean sean is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 21
Default

apologies, i know this isn't the bug report forum, but it's getting worse, very frequently crashing logic after just a couple of minutes of playback. i'm guessing it's some kind of compatibility issue with logic express 8?
Reply With Quote
  #29  
Old 05-12-2011, 03:45 AM
sean sean is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 21
Default

for anybody else who is experiencing timing issues with the AU playlist in logic 8, seems like you need to give it a count in for it to play properly in sync. just adjust logic's time scale so it starts a bar or so earlier and Num will start in time on the first bar and stay in sync
Reply With Quote
  #30  
Old 05-12-2011, 12:35 PM
jim jim is offline
Administrator
 
Join Date: Nov 2008
Location: Albuquerque, NM
Posts: 4,470
Default

I still have more test to run, but ran into two sync issues, one when first opening a project, and another (sometimes) when manually moving the wiper. In both cases, resetting the transport to a the beginning or the barline fixes it. As for the crashes, do me a favor and send me the crash logs, they'll be in

<your home dir>/Library/Logs/CrashReporter
or
<your home dir>/Library/Logs/DiagnosticReports (10.6.4 and later..)

Thanks,
Jim
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 03:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.